Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Management generačních ryb candáta obecného (Sander lucioperca) a jeho vliv na produkci jiker a larev
MALINOVSKYI, Oleksandr
ato dizertační práce se zabývá a optimalizuje reprodukční techniky candáta obecného se zaměřením na fyziologické a ekologické nároky generačních ryb: (I) Výtěrové chování a správný výběr výtěrového substrátu je důležitá součást biologie tohoto druhu. Hlavním výsledkem této studie byla silná preference k výtěrovému místu. Výběr substrátu nebyl ovlivněn teplotou ani zmenšením dostupností preferovaných hnízd, samci více preferovali kartáčová hnízda. (II) Výtěr v zajetí nám snižuje především u samic fyziologický stav generačních ryb. U samců bylo zjištěno silné ochranné chování, při kterém docházelo k napadání samic. Separace pohlaví signifikantně snižuje zranění samic a zlepšuje fyziologický stav generačních ryb. (Ill) Tato studie testovala využití různých protiplísňových koupelí s cílem snížit povýtěrovou mortalitu generačních ryb. Dlouhodobá koupel (144 h) v kuchyňské soli o koncentraci 5 a 10 g L-1 a ve formaldehydu (0,015 ml L-1) při délce expozice 72 h významně snížily povrchové zaplísnění a povýtěrovou mortalitu generačních ryb. Tyto koupele jsou velice praktické a efektivně snižují mortalitu vytřených generačních ryb. Vedle toho, použití kuchyňské soli je také šetrné k životnímu prostředí. (lV) Krmení živými rybami je důležité pro dozrávaní gamet, a to zejména u ryb z volných vod, které nekonzumují peletové krmivo. Tato studie se zaměřovala na závislost teploty vody na počtu zkonzumovaných ryb. Průměrná biomasa zkonzumovaných ryb se signifikantně zvyšovala s nárůstem teploty vody od 4,5°C. Obecně v předvýtěrovém období samice zkonzumují více ryb než samci. Se zvyšující se teplotou vody (8,5 °C), studie ukazovala tendenci ke konzumaci největší kořisti.
Zpracování ryb v ČR
HOUSKA, Pavel
Cílem práce bylo zhodnocení technologických postupů při zpracování sladkovodních ryb a jejich rozbor. Práce je zaměřena na zpracování kapra obecného, který je nejvýznamnější rybou produkovanou v České republice. Práce je myšlenkově rozdělena na 4 části. V první části autor sleduje produkci a spotřebu ryb v České republice v porovnání se světem. Současná spotřeba se v České republice pohybuje kolem 4,9 kg ryb na osobu za rok, z toho připadá 3,4 kg na ryby mořské. Druhá část je zaměřena na anatomickou a fyziologickou stavbu ryb, která ovlivňuje zpracování. Třetí část bakalářské práce popisuje jednotlivé kroky technologie zpracování ryb, hodnotí účinnost jednotlivých postupů a popisuje nakládání s výrobkem po samotném zpracování. Poslední část práce se zaměřuje na výsledný produkt a jeho nabídku na trhu.
Analýza trhu s rybami v ČR v letech 2001 - 2010
MATOUŠKOVÁ, Magda
Cílem bakalářské práce je zdokumentování dynamiky produkce tržních ryb v České republice v období od roku 2001 do roku 2010. V teoretické části jsou popsány historické kořeny produkčního rybářství, způsoby produkce tržních ryb, jejich druhové složení, složení rybího masa a spotřeba ryb. Dále jsou zde rozebrány faktory ovlivňující produkci ryb, zpracování ryb, export a import. Veškerá data byla zpracována do tabulek a grafů. Byly popsány trendy produkce jednotlivých druhů ryb, způsob užití jednotlivých druhů ryb na trhu a byl rozebrán import ryb a rybích výrobků do České republiky
Analýza exportu specifické komodity a predikce dalšího vývoje
LHOTOVÁ, Pavlína
Hlavním cílem práce je zhodnotit současnou situaci postavení na trhu vybraného českého subjektu v daném odvětví. Dílčí cíl diplomové práce se zabývá budoucím vývojem odvětví rybářství. Vybraná akciová společnost působí v sektoru rybářství. Velká část diplomové práce je zaměřena na analýzu trhu s rybami, kterou je nutné provést pro zjištění postavení vybraného podniku na tomto trhu a pro predikci dalšího vývoje v tomto odvětví. Další použité analýzy rybářství jsou zaměřené na vybrané země.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.